FIK vann - Trots att man saknade 9 ordinarie spelare

1-0 (25) Fredrik Ellström, Ass: Elvedin Kusturica
2-0 (53) Elvedin Kusturica
3-1 (70) Elvedin Kusturica, Ass: Aron Jacob
4-1 (76) Fredrik Ellström, Ass: Oscar Sand
5-1 (85) Fredrik Ellström, Ass: Tommy Isho

Ja inför matchen så var det inte mycket som talade för Folkabo. Med John, Freddan och Karim avstängda. Sjukdomar på Alvedin, Affe, Olle, Jakob, Jonathan. Tobias Rydén skadad. Så var det ett rejält stukat Folkabo inför matchen. Men dom 15 man fick med sig till matchen, fick ta ett större ansvar. Som dom senare gjorde med bravur.

Matchinledningen så är det Vartofta som ligger på rejält till en början. Det borde nog stått både 1 och 2-0. Men Fredrik Östlund i hemmamålet står för några riktigt svettiga räddningar och håller kvar Folkabo i matchen. För matchen öppnade upp sig rejält efter att Folkabo tar ledningen efter 25 minuter. Elvedin Kusturica finner Fredrik Ellström som möter inlägget perfekt och bredsidar in bollen enkelt i mål till 1-0. Väl pass efter målet så blir det en vattenpaus. Där Stefan och Oliver snabbt instruerar att nu spelar vi av halvleken och behåller 1-0 ledningen in i paus.

Matchen går fram och tillbaka, men något Folkabo har tränat på dom 2 senaste passen. Det är att ha ett lugn och rulla boll på ett enkelt sätt. Det var en fröjd att se att vi inte behöver slå dom långa avgörande passningarna. Damir Ovcina och Robin Andersson hoppade in i försvaret och gör det enkelt och rutinerat. Dennis Murguz som klivit ner som mittback, där han ihop med Olof Hägg, så var det riktigt säkert spel i försvaret ikväll.

Framåt så stegrade vårt mittfält och Abel Yebiyo som tog väldigt mycket ansvar och slet som djur ikväll. Folkabo håller 1-0 i halvlek. Man gör en förändring att dra ner målskytten Ellström att ligga framför backlinjen och försvarar ledningen.

Folkabo är redan i första minuten nära att öka på till 2-0 när Damir Ovcina och Dennis Murguz enkelt spelar bollen mellan sig. Sedan när läget gavs så lägger Damir en perfekt boll mot Abel Yebiyo som kommer fri och drar på en tåpaj som ser ut att gå in lågt i bortre. Men målvakten gör en kanonräddning till hörna.

Men 2-0 målet skulle komma i den 53:e minuten. Efter en hands på en Vartoftaspelare. Så drar Elvedin in ett inlägg mot första ytan. Där Abel Yebiyo missar att nicka bollen. Men det ställde målvakten så pass att den letade sig in i mål.

Då kändes det som att matchen var klar, Men ett olyckligt ingripande när vi väl har en frispark och slår bort den. Så skapar Vartofta en hörna. Som dom lite för enkelt för trycka in i mål till 2-1 i den 70:e minuten. Men repliken kom snabbt, Redan vid avspark så drar Elvedin Kusturica på ett avslut direkt från mittpunkten. Bollen ser ut att gå in över en målvakt som inte alls var på tårna. Men bollen träffar ribban. Returen snappar Aron Jacob upp som senare serverade Elvedin Kusturica som fintade bort både målvakt och försvarare och la in 3-1.

Ett psykologiskt mål som skulle bli matchvinnande. Vartofta öppnade upp sig och Folkabo skapar mängder med målchanser och kontringar. Man är lite för ivriga i vissa situationer. Men återigen så är det ett lugn och kul att många fyller på i anfallen och levererar.

4-1 kommer genom Fredrik Ellström som nickar in Oscar Sands hörna. Samma Ellström skulle fastställa slutresultatet till 5-1. När han återigen nickade in Tommy Ishos hörna. Andreas Trakosdjanac hade i slutet en frispark som tog i ribban.

Underbart att Folkabo kunde spela ut och vinna med det manskapet som ställde upp ikväll och gjorde en laginsats. 5 mål var länge sedan man gjorde, samt på hemmaplan. Senast man gjorde så många mål var Södra Ving kom på besök i Division 5 2022 i Augusti. Då Folkabo vann med 7-0.

Bra jobbat av samtliga, bara att jobba vidare på denna insats och ta revansch på Sandhem på Lördag som blir vårsäsongens sista match innan sommaruppehållet. Matchstart 16:00.